Helyben miért olcsóbb?

Az Áfa törvényköny alapján 5% az Áfa helyben fogyasztás esetén és 27% elvitel esetén. Mi pedig inkább Neked adjuk a különbözetet!

Monday-Saturday: 9:30 - 21:30

Food OrderYou can order on a telephone or in webshop!


You can order by phone or in the webshop!


Over 2,500 HUF with gift box soft drink, over 5,000 HUF with gift 2 Chocolate Waffles with dairy whipped!

Helyben miért olcsóbb?

Az Áfa törvényköny alapján 5% az Áfa helyben fogyasztás esetén és 27% elvitel esetén. Mi pedig inkább Neked adjuk a különbözetet!

Vendéglátás 5% helyben fogyasztás esetén vagy 27% elvitelre!? (2)

Az Áfa tv 5%-os adókulcs alá tartozó termékeket és szolgáltatásokat felsorakoztató 3/A számú melléklet II. része 2018. január 1-től új elemmel bővül:

  • étkezőhelyi vendéglátásban az étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalom (SZJ 55.30.1-ből).

A kedvezményes adómérték alkalmazásának egyik feltétele, hogy az Áfa tv szerinti szolgáltatásnyújtás valósuljon meg. Nem minősül szolgáltatásnyújtásnak, hanem termékértékesítés valósul meg a következő esetekben:

  • étel, helyben készített alkoholmentes ital elvitelre történő értékesítése,
  • étel, helyben készített alkoholmentes ital házhozszállítással egybekötött értékesítése


Abban az esetben, ha egy adott vendéglátóhelyen lehetőség van a helyben fogyasztásra, és az elvitelre is, akkor a vevő „eredeti szándéka” fogja meghatározni, hogy a kedvezményes adókulcs alá tartozik-e az értékesítés.

Ha az értékesítésen belül 5% és 27% adókulcs alá tartozó terméket is értékesítenek, akkor az értékesítést kísérő bizonyla-ton szét kell bontani az egyes tételeket a vonatkozó adókulcsoknak megfelelően.